Семейството, което кара велосипед заедно, остава заедно.

Независимо дали отивате на пътуване сами или със семейството си, няма причина да не вземете велосипедите си със себе си и имате всички причини да го направите.

Защо трябва да нося велосипеда си, когато вероятно мога да наема такъв, където и да отида, ще се запитате.

Защото велосипедите, които се предлагат под наем, често не са с най-добро качество. Те обикновено са „биячи“ – просто нещо на две колела, което хората да придвижват. И ако сте свикнали със собствения си велосипед, няма да ви е приятно да се занимавате с нещо с по-ниско качество.

В колата ми няма място за колело с целия ми багаж, ще кажете по-нататък.

Това също не е проблем. Инвестирайте в багажник за велосипеди на покрива. Няма нужда да се притеснявате, че няма място за вашите велосипеди – просто ги поставете отгоре на колата си в багажника. Може да изглежда странно да карате наоколо с велосипеди, стоящи върху колата ви, но това е аеродинамично и велосипедите са по-безопасни, отколкото биха били, ако са в багажник отзад на колата ви, където невнимателен шофьор може да се блъсне в тях .

Друга причина да носите велосипедите си със себе си на всяко пътуване е, че ще спестите разходите за наемане на велосипеди до вашата дестинация. Тези велосипеди под наем не само няма да са много добри, но ще струват на всеки дневна такса, която бихте могли да използвате по-добре, за да похарчите за храна или сувенири.

Багажниците за велосипеди на покрива са подходящи както за близки, така и за далечни пътувания

Дори и да не планирате да предприемате пътувания до далечни места, багажникът за велосипеди на покрива все още е правилният начин. Вече няма нужда да сваляте колелата, за да може велосипедът да се побере в багажника ви. Вече няма да се притеснявате дали грес или мръсотия ще оцветят интериора на автомобила. Просто поставете мотора на покрива и тръгвайте.

Има няколко марки багажници за велосипеди на покрива. Всеки от тях изисква инсталирането на многофункционална „базова система“ за багажник на покрива, която остава отгоре на колата ви, дори когато свалите велосипедите. Въпреки това, тъй като базовата система на багажника е многофункционална, вие също ще можете да носите не само велосипеди, но и ски, сноуборд, канута и дори товарни кутии.

Всяка система за багажник за велосипеди има проблеми, с които трябва да сте наясно. За багажника на покрива, важното е да запомните, че всъщност имате нещо високо, закрепено за горната част на колата ви. Няма да имате проблем с преминаването през тунели, но ако имате достъп до гараж, уверете се, че вратата на гаража е напълно отворена, преди да се опитате да влезете!